Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

En bok som inte går att glömma

Guy Gavriel Kays The last light of the sun … förmodligen den bästa bok jag läst i år.

Så vacker, så vemodig, så välskriven. Kays författarskap (ett ord som jag hatar) är alltid fyllt av sorg över svunna tider, och här tar han det till en helt ny nivå. Det handlar inte nödvändigtvis om sentimentalitet eller nostalgi — för de svunna tiderna är inte nödvändigtvis bättre än de nya — utan mer om tragiken i att seder, synsätt, traditioner, ja hela sätt att se världen på, går förlorade.

The last light of the sun är en bok som man går runt och grubblar över veckor efter att man har läst klart den.

Att den innehåller både vikingar och älvor är bara en bonus.

Ett svar

  1. […] har tidigare beskrivit det vemod som finns i Guy Gavriel Kays böcker, i The last light of the sun, i The lions of Al-Rassan, i A song for Arbonne, och så vidare. Böckernas berättelser utspelar […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *