Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Jag har läst en WFA-vinnare! Otroligt!

För första gången någonsin så har jag faktiskt läst årets World Fantasy Award-vinnare för bästa roman: Guy Gavriel Kays Ysabel.

Jag tycker ärligt talat inte att den är så bra. Den är utan tvekan Kays svagaste bok — vilket i och för sig innebär att den fortfarande är bättre än mycket. Om den är bättre än de andra nominerade vet jag inte. Jag har inte läst någon av dem.

Ysabel handlar om så skiftande saker som keltiska andar, döda romare, fotografer, mobiltelefoner och tonårskärlek. Den saknar lite av den storslagenhet som brukar finnas i Kays böcker, känns intimare och på något sätt klaustrofobisk. Det måste medges att det är lite av en bragd att få en berättelse om kärlek bortom döden att kännas klaustrofobisk och inte storslagen, men vad kan jag säga? Kay är ett geni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *