Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Minirecension: Supreme

Alan Moores Supreme: The Story of the Year är inte ett seriealbum för den som aldrig läst superhjälteserier förr. Berättelsen om Stålmannen-pastischen Supreme är så fylld av referenser, kommentarer, parodier och allmänt internt mumbo-jumbo att den till och med är lite svår för en sån som jag, som är uppväxt på superhjältar.

Moore pekar finger åt allt som har med genren att göra: från töntiga skurkar från 70-talet till de helt bisarra förvandlings-historierna som var populära på 50-talet. Ibland är tassar han farligt nära gränsen att inte vara kommenterande, utan bara upprepa töntigheterna. Är till exempel de overkligt yppiga kvinnokropparna som befolkar stora delar av serien ett sätt att ironisera över de sjuka kroppsidéalen man kan se hos de flesta superhjältinnor, eller är de bara bara overkligt yppiga kvinnokroppar?

Svårt att avgöra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *