Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

”Hellboy” gör dig glad

Hellboy library edition volume 1 är en stor fin bok som innehåller två Hellboy-album, en massa för- och efterord av olika personer, samt fler skisser och teckningar än man någonsin kan behöva.

Hellboy handlar om två saker: action och mysko karaktärer. Gillar man odöda trollkarlar, galna vetenskapsmän, demoner och huvuden i burkar så kommer man att gilla Hellboy. Gillar man dessutom att läsa om när dessa varelser får stryk, sprängs, halshuggs, bränns sönder, blir begravda under raserade slott eller skjuts i huvudet … ja, då snackar vi kärlek.

De album som samlas i den här utgåvan — Seed of destruction och Wake the devil — är inga litterära mästerverk (men om du är på jakt efter det så har du hamnat helt fel). De är tillhör inte ens de bästa av Hellboy-berättelserna. Ändå är de roligare att läsa än allt annat i samma genre. De gör mig helt enkelt lycklig.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *