Nu har jag att göra det närmsta halvåret

Nu har det hänt något konstigt. Jag har köpt en talbok. En talbok av en bok jag redan har läst, till råga på allt.

Det gäller George RR Martins A feast for crows. Jag har på något märkligt sätt skaffat mig en vana att lyssna på Martins böcker när det börjar bli dags för nästa del att släppas. Som en påminnelse om vad som hänt i hans sjukt omfattningsrika fantasyvärld, liksom. Nu vet jag i och för sig inte om det ”börjar bli dags” för A dance with dragons, men det är bäst att ta det säkra för det osäkra.

Att lyssna på en ljudbok är minst sagt ett projekt. Det tar väldigt väldigt lång tid, speciellt när boken i fråga är över 1000 sidor. Om jag börjar lyssna i dag så är jag, kanske, klar till den 6 april 2009. När jag lyssnade på de tre första böcker så tog det mig säkert ett drygt år — ett år då jag dessutom reste väldigt mycket och hade en hel del dötid på diverse tåg och flygplan. Hur och när jag ska lyssna på A feast for crows är jag inte riktigt på det klara med än.

En sak är säkert: Jag ska lyssna på den i min Nokia N95 8GB, och jag kommer förmodligen testa Nokia Audiobooks. Skulle det visa sig suga får jag väl plocka fram min gamla svartvita iPod.

Men, åter till det väsentliga: Att köpa en bok två gånger känns … inte helt friskt. Ljud eller ej. Så jag kan bara dra slutsatsen att jag är så indoktrinerad att jag, förmodligen, skulle köpa microfiche-utgåvan av A feast for crows.

Tragiskt. Men det är väl mitt lilla sätt att få den kraschade globala ekonomin på fötter igen.

4 reaktioner till “Nu har jag att göra det närmsta halvåret

  1. Jag tycker inte alls det är konstigt med tanke på serien som det gäller! Få fantasyförfattare kan skapa en trovärdig och levande värld som George RR Martin! Jag hyllar ditt initiativ att införskaffa talböcker i den serien

    Gilla

  2. Jag tycker inte alls det är konstigt med tanke på serien som det gäller! Få fantasyförfattare kan skapa en trovärdig och levande värld som George RR Martin! Jag hyllar ditt initiativ att införskaffa talböcker i den serien

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s