Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

En kort kommentar om underklassen på Mars

Jason McNamara har skrivit och Paige Braddock tecknat The martian confederacy. ”Rednecks on Mars” är seriens slogan.

Glad överraskning: det sedvanliga klassföraktet som brukar finnas i amerikanska skildringar av underklassen syns inte här. Otroligt skönt. Istället är huvudpersonerna i The martian confederacy på det hela tagna väldigt sympatiska. Våldsamma, lätt alkoholiserade och sextokiga – en ändå sympatiska.

I övrigt finns det inte mycket att säga. Handlingen är ganska intetsägande, men lyfts av diverse galna upptåg som talande björnar och märkliga siamesiska tvillingar. Illustrationerna är även de okej, förutom några pärlor här och där. En bok som är ”medel” på alla sätt, helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *