Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

En bit av 1989

Jag gillar egentligen inte novellsamlingar. The year’s best fantasy and horror, third annual collection tog mig fyra månader att plöja igenom. Dryga 700 sidor noveller från 1989.

Enskilda noveller kan vara fantastiska. Men tjocka böcker med korta berättelser … mjäh. Jag tröttnar. Ungefär halvvägs igenom börjar jag hoppa över noveller, ofta med ursäkter som ”tråkig titel”, ”löjlig första mening” eller ”utspelar sig i London”. Fram mot slutet har jag gett upp helt och läser bara sådant som är skrivet av författare jag känner igen, eller som har extremt suggestiva titlar.

Så även med The years best… Den är som antologier är mest: vissa noveller är bra, andra är dåliga, de flesta är någonstans mittimellan. Mängden av berättelser gör att man kan välja och vraka utan få dåligt samvete. Dikterna — ja det finns några stycken — väljer jag utan undantag bort.Seriöst, skräckpoesi? Vad är det för fel på folk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *