Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Ännu ett exempel på det klassiska deckarmisstaget

A small room in Koboldtown av Michael Swanwick är en småklurig deckarhistoria i en stad där alla invånare är älvor och oknytt. Novellen är Hugonominerad men är långt ifrån så bra som Tideline och Last contact.

Swanwick gör det klassiska deckarmisstaget: han ger inte läsaren tillräckligt med ledtrådar för att själv kunna lista ut vad som har hänt. Jag har sagt det förr, men i den här typen av historier vill jag i alla fall känna ”Aha, självklart!” när jag läst klart sista sidan.

Så trots att A small room in Koboldtown är välskriven och genomtänkt så fungerar den helt enkelt inte.

Eller så är den egentligen inte en deckarnovell, utan något helt annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *