Namn! Namn! Jag begravs levande i namn!

Stephen R Donaldson "Fatal revenant"Fatal Revenant av Stephen R Donaldson var ett bottennapp. Jag orkade bara 40 sidor innan mängden av person- och platsnamn fullständigt stod mig upp i halsen. Jag läste första delen, Runes of the earth, för c:a två år sedan och var inte särskilt imponerad då heller. Men jag läste i alla fall hela boken och jag tycker mig minnas att det fanns en del bra kvalitéer i den. Men Fatal revenant var bara för mycket. Jag tror det är första gången någonsin jag lagt undan en bok bara på grund av mängden namn i de två första kapitlen. Som fantasyläsare är man ju annars rätt luttrad.

Och detta irriterar mig enormt! Det är ju ändå Donaldson vi snackar om. En Thomas Covenant-bok! Jag älskar Landet och hela mytologin. Kanske ger jag boken ett nytt försök, snart. Kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s