Bästa Conan sedan R.E. Howard sköt sig själv

Conan vol 2: The god in the bowl and other storiesKurt Busieks Conan vol 2: The god in the bowl and other stories innehåller raka Conan-historier i Howards anda. Svärd och ormdemoner. Svärden vinner. Stämningen är tät, inte minst tack vare den fantastiska konsten. Cary Nords teckningar är fulla av detaljer och små nyanser, trots att de vid en första anblick ser väldigt stiliserade ut. Och det är härligt att äntligen få möta Conans ärkefiende, trollkarlen Toth-amon, samt ringbrynjebikinins urmoder Red Sonja (om än som en klon, av copyright-skäl). Busieks Conan kan vara den bästa tolkningen sedan Howard tog livet av sig.

2 reaktioner till “Bästa Conan sedan R.E. Howard sköt sig själv

  1. Det låter ju intressant! Howard är en personlig hjälte, jag antar du har läst hans skräckberättelser? Annars kommer de i någorlunda samlingsutgåva i höst. Bra blogg, skriv gärna mer om serier mvh

    Gilla

  2. Det låter ju intressant! Howard är en personlig hjälte, jag antar du har läst hans skräckberättelser? Annars kommer de i någorlunda samlingsutgåva i höst. Bra blogg, skriv gärna mer om serier mvh

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s