Mass effect: 100% klyschor, 100% roligt

mass-effect-boxart.jpgMass effect var ett av 2007 års mest hajpade spel. Och visst är det bra. Inte perfekt, men ett gediget hantverk som är roligt att spela.

Jag har redan tidigare orerat om att spelets handling är tämligen stereotyp. Det står jag fortfarande för. Jag skulle faktiskt vilja dra det ett steg längre och säga att Mass effects story är 100% oorginell. Hur mycket jag än grubblar kan jag inte komma på någonting som jag inte redan sett minst 8 gånger.

Det är en klassisk soppa om en uråldrig ondska som hotar allt liv i galaxen. Endast en utvald person kan stoppa förintelsen. Alltsamman kraftigt Star Wars-inspirerat.

Men för att vara ett tv-spel så är handlingen — hur klyschig den än må vara — extremt välberättad. Den är spännande, fartfyllt och innehåller precis lagom mängd mysterier och intrigerande. Storyn är dessutom lätt att hänga med i och har inga större logiska hål — något som i min erfarenhet är förbannat ovanligt i tv-spel.

Det gör att det är helt klart värt att lägga ner de dryga 30 timmar som det tar att spela igenom Mass effect. Själva speligheten är det nämligen inget fel på. Man har roligt mest hela tiden.

En kille.

En reaktion till “Mass effect: 100% klyschor, 100% roligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s