Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Bästa böckerna 2007: Nr 8

mgv1.jpgPetersen, David: Mouse Guard Volume 1: Fall 1152 (2007)
En seriefabel om humanoida möss. Med svärd. Som krigar mot andra möss. Och dödar ormar. Tänk er Musse Pigg goes Korpen flyger. Fast sjukt snyggt tecknat. Helt otroligt faktiskt. Jag kan inte nog yra om hur fantastiskt vacker och underbar denna bok är. Utan tvekan den mest enastående serie jag läst i år.

Handlingen är egentligen rätt simpel: en rättfram historia om krig och förräderi. Men i Petersens händer blir det en styrka, ett sätt att skapa något nytt och spännande. För när en enkel historia berättas av en mästerlig berättare … det är då litteratur är som bäst.

Läs min ursprungliga recension av Mouse Guard.

Ett svar

  1. […] guard: Winter 1152 är en lysande fortsättning på det första Mouse guard-albumet. Liksom sin föregångare är Winter en liten, intim berättelse så långt bort från svulstig […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *