Bästa böckerna 2007: Nr 8

mgv1.jpgPetersen, David: Mouse Guard Volume 1: Fall 1152 (2007)
En seriefabel om humanoida möss. Med svärd. Som krigar mot andra möss. Och dödar ormar. Tänk er Musse Pigg goes Korpen flyger. Fast sjukt snyggt tecknat. Helt otroligt faktiskt. Jag kan inte nog yra om hur fantastiskt vacker och underbar denna bok är. Utan tvekan den mest enastående serie jag läst i år.

Handlingen är egentligen rätt simpel: en rättfram historia om krig och förräderi. Men i Petersens händer blir det en styrka, ett sätt att skapa något nytt och spännande. För när en enkel historia berättas av en mästerlig berättare … det är då litteratur är som bäst.

Läs min ursprungliga recension av Mouse Guard.

En reaktion till “Bästa böckerna 2007: Nr 8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s