Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Bästa böckerna 2007: Nr 9

51sxshc45gl.jpgKay, Guy Gavriel: A Song for Arbonne (1992)
Kay har utvecklat en speciell stil för sina berättelser. Han tar en historisk plats och händelse, slänger in fascinerande, levande karaktärer, och silar allt genom ett smutsigt fantasyfilter.

A song for Arbonne utspelar sig i ett Provence som inte är Provence under ett krig som påminner mycket Albigenserkriget (i början av 1200-talet, då påven Innocentius III manade till korståg mot katarerna i Sydfrankrike).

Det är en berättelse om krig, kärlek och musik. Landet Arbonne är en matriarki där det medeltida idéalet om hövisk kärlek står högt i rang, och skalder och spelmän skattas högre än generaler. De kvinnohatande grannarna i norr är inte roade. Vad mer kan man säga? Drama! Drama! Drama!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *