Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

På intertuberna den här veckan

Tysk informationsdesign
Den tyska staden Hamburgs turisthemsida måste vara en av de gräsligaste jag sett. Var ska man titta? Allting är ju lika stort! Och vad grejen med alla sökfält, formulär och menyer? Huga. Informationsdesign, till skillnad från David Hasselhoff, är tydligen inte så hett i Tyskland.

Zuda
Det här är DC:s stora projekt för onlineserier. Serier, online. Zuda känns Inte särskillt nytt som koncept, format – eller ens i sitt innehåll. Battlefield Babysitter är däremot en fantastisk titel.

”Prolapse”
En klassisk scen ur Warren Ellis fantastiska Transmetropolitan filmad för, antar jag, någon sorts studentprojekt. Jäkligt lågbudget – killen som spelar Spider har inte ens haft råd med en rakhyvel till skallen. Blir något bättre med ljudet avstängt.

Inte läst 1
Amazons topp 10-lista på sci-fi och fantasy 2007. Jag har inte läst någon av dem! Härligt. (Via Locus.)

Inte läst 2
Samma Amazon-lista som ovan, fast för serier. Jag har inte läst någon av de här heller! (Via Locus.)

Inte läst 3
Publishers Weeklys ”Bäst sf/f 2007”-lista innehåller också bara böcker jag inte har läst. En av dem har jag planerat att läsa (Durhams Akacia), men det är allt. Fasen vad skönt. Jag älskar att upptäcka nya författare. (Via Locus.)

Bokfynd
Typ som Pricerunner, fast för böcker.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *