Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

När vi ändå snackar om fulhet…

Kolla in de här två omslagen.

Till vänster är omslaget till Steph Swainstons fantastiska New Weird-bok The Modern World (del tre i serien som började med The Year of Our War) . Omslaget till höger är den amerikanska utgåvan.

Inte nog med att det USAiska omslaget är så fult och feltänkt att jag vill hänga mig själv, jänkarna har dessutom bytt titeln till något helt infantilt och intetsägande. För att inte tala om fantasilöst. Dangerous Offspring är ungefär lika passande som om Sagan om ringen hade hetat ”Farliga män i svarta kåpor”.

Om det kan vara någon tröst så är Steph ganska mycket anti till både omslag och titel:

Yes – I think the US publisher is marketing my books squarely to the wrong audience. They seemingly only have one audience in mind, traditional fantasy fans who – by and large – don’t appreciate Castle or indeed anything that is even slightly not what they expect. And so they miss the sort of readers who would like Castle but would not be attracted by these covers.
/—/
The change of title is a case in point. They clearly believe putting the word ”modern” in the title of a fantasy book is going to confuse or offend their target audience… In that case they’re targetting the wrong audience.

Ett svar

  1. […] tydliga vibbar om att, hörru, det här är inte David Eddings. Vuxenfantasy. Lite i stil med Steph Swainstons brittiska […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *