Björnar och sånt

Det var bättre förr:

Det handlar om björnungar som lekkamrater åt barn. Ja, inte överlevande ungar efter fällda föräldrar alltså, utan smånallar som under björnmammans eller möjligen bamsefars överinseende tumlade runt med samiska barn. Tuolja berättar hur han och hans kamrater ofta brukade be föräldrarna om tillstånd för att kila in i skogen och skoja med nallarna, alltmedan björnhonan höll uppsikt. Det låter otroligt! Men hur det verkligen gick till – hur man lekte med björnar – är en kunskap vi lämnat bakom oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s