Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Nu blir det länkar

Everyone’s guide to by-passing internet censorship (pdf)
Jag bor förvisso inte i Kina eller så, men det är nog bara en tidsfråga innan denna lilla manual kommer till användning även här. (Via BoingBoing.)

Peruansk serietecknare riskerar fängelse
Carlos ”Carlin” Tovar ritade en karikatyr av en peruansk statstjänsteman. Nu riskerar han att åtalas för förtal och kan, med lite otur, hamna i finkan. Låter som om Peru är ett härligt, öppet land. Här finns orignalartikeln på spanska.

Fp vill ha sänkt skatt på tv-spel
Riksdagsledamoten Camilla Lindberg (fp) motionerade om att sänka momsen på tv- och datorspel från 25 till 6 procent. Reaktionen? Gapskratt från riksdagen. Är det inte typiskt? När en folkpartist för en gångs skull föreslår något vettigt, så är övriga politiker så inskränkt moraltantiga att de inte har vett nog att haka på. Men det som irriterar mig mest är nog är E24-journalistens lätt paranoida ton på sina frågor.

Nytt ICO-lir… kanske … förmodligen inte …
Det är alltid roligt med rykten.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *