Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Konstiga koncept

Eskapisten har intervjuat Ben Lehman. Det är mycket yada yada, men även en hel del intressant. Jag fastnade speciellt för en sak i slutet:

Min vän Calder arbetar dessutom på sitt första spel, ett rollspel om Irlands komplicerade historia, som jag är mycket intresserad av.

Intressant formulering. Alltså, inte ”ett historiskt rollspel på Irland” utan ett rollspel om ”Irlands historia”. Om det nu inte bara är en svajig översättning, så låter det ganska… nytt.

För övrigt tror jag Benny underskattar oss svenskars fascination för amerikansk kultur när han skriver:

Om en månad eller så släpper vi The Drifter’s Escape, en antalogi och ett spel av mig och min bror. Det är ett väldigt amerikanskt spel, så jag är inte säker på om dina läsare skulle vara intresserade av det. Det utgår från den amerikanske arketypen om den rotlösa vandraren, inte bara som han framställs i det riktiga livet utan också i blues, folk och countrymusik, historia och generellt i amerikansk mytologi.

(Via A Game of You)

4 svar

 1. Profilbild för Anders

  Konstiga koncept ja.

  Jag har för mig att jag läste om någon svensk snubbe som hade ett liknande spelupplägg som Drifter’s Escape som idé, men det blev kanske inget av det.

  Jag tror ju som du att Lehman underskattar hur välbevandrade européer är i amerikansk mytologi. För mig, som har spisat raspiga Yazoo-samlingar tills örona blöder låter iaf Drifter´s Escape som nåt från bakgården.

 2. Profilbild för Anders

  Konstiga koncept ja.

  Jag har för mig att jag läste om någon svensk snubbe som hade ett liknande spelupplägg som Drifter’s Escape som idé, men det blev kanske inget av det.

  Jag tror ju som du att Lehman underskattar hur välbevandrade européer är i amerikansk mytologi. För mig, som har spisat raspiga Yazoo-samlingar tills örona blöder låter iaf Drifter´s Escape som nåt från bakgården.

 3. Profilbild för Magnus Edlund

  Bah… det blev inte så mycket med det där luffarspelet. För många idéer, för dålig koncentrationsförmåga. Som vanligt.

 4. Profilbild för Mange

  Bah… det blev inte så mycket med det där luffarspelet. För många idéer, för dålig koncentrationsförmåga. Som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *