Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Flippa vad?

jk4wo.jpgJack Kirby’s Fourth World Omnibus (av Jack Kirby) samlar de första avsnitten av Kirbys Superman’s Pal Jimmy Olsen, The Forever People, Mister Miracle och The New Gods. Efter att ha plöjt igenom den uppstår några tankar:

”Flippa Dippa”? Vad fasen är det för namn? Vad fasen är det för karaktär? En”token black guy” som springer runt i våtdräkt och dykarmundering — hela tiden. Och som dessutom bara verkar kunna säga saker som ”cool man” och ”Flippa Dippa votes for action”.

The Black Rider. ”Döden” inkarnerad i skepnad av en svart man i superhjältekläder som åker skidor genom rymden. Med stavar, hjälm och allt. Det får nästan Silver Surfer att verka som en vettig idé.

Kirby var en jäkel på att teckna.

”Boom tube” kan vara det coolaste ordet någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *