Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Bäst innan det börjar

Första Spindelmannen-filmen är i min mening överlägset bäst i ”trilogin”. Jag har länge funderat på varför. Och igår, när jag läste Gaimans Eternals, bubblade svaret upp. Filmen är bäst därför att den skildrar Peter Parkers liv innan han blev biten av spindeln, samt hur han lär sig hantera sina krafter.

Detta är alltid roligare än att se någon underklädesfetischist spöa på ondingar.

Och det här gäller inte bara för Spindelmannen. Väldigt mycket av den sf/f jag läst genom åren är som intressantast innan handlingen kommer i gång. När huvudpersonen är en vanlig jöns som lallar runt hemma på bondgården,

Den första ”story arcen” av Ultimate Fantastic Four är bättre än allt som kommer senare — just för att man får följa den konstiga kvartetten medan de lär sig hantera sina förmågor.

Kanske har det med nyhetens behag att göra. Jag vet inte riktigt. Men en sak är säker — jag skulle gärna läsa en bok eller serie som bara innehöll prologer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *