Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Bäst just nu: Bone

boneexp

Bone, av Jeff Smith, är helt jäkla otroligt bra. En serie som lyckas vara barnsligt rolig och dödsallvarlig på samma gång. Hela serien är avslutad sedan något år tillbaka, men nu håller Scholastic på att återutge alla nio album i färg. Originalen är svartvita.

Normalt är jag ganska skeptisk till att det mixtras och donas med redan färdiga serier (eller filmer, eller böcker). Dög det i s/v från början borde det väl göra det än? Men i det här fallet måste jag göra ett undantag. Färgläggningen är så pass väldgjord att serien lyfter ytterligare ett snäpp. Man blir nästan besviken när man tittar i de gamla albumen. Och det trodde inte jag var möjligt.

Än så länge finns de fem första albumen utgivna av Scholastic. De har en tämligen långsam utgivningstakt. Två album om året, tror jag. Men för den som vill läsa hela serien på en gång finns Bone: One Volume Edition fortfarande (eller än en gång) att köpa. Just nu till det sjukt låga priset 298 kr! Det är typ 0,3 kr per sida. Fest!

2 svar

 1. Profilbild för Anders

  Jag håller på att läsa samlingsvolymen just nu och det är verkligen sjukt bra.

  Jag tänker tillåta mig vara lite skeptisk till färgutgåvorna ett tag till.

  Är du sugen på ett rollspel som delar mycket av stämningen och situationen i Bone ska du kolla in Trollbabe. En bra blandning av mörker och humor och med mycket av samma teman. Kusinerna Bone är på många sätt trollbabes – fångade mellan två kulturer och främlingar i båda.

 2. Profilbild för Anders

  Jag håller på att läsa samlingsvolymen just nu och det är verkligen sjukt bra.

  Jag tänker tillåta mig vara lite skeptisk till färgutgåvorna ett tag till.

  Är du sugen på ett rollspel som delar mycket av stämningen och situationen i Bone ska du kolla in Trollbabe. En bra blandning av mörker och humor och med mycket av samma teman. Kusinerna Bone är på många sätt trollbabes – fångade mellan två kulturer och främlingar i båda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *